Motovunski filmski festival igra se skrivača po Zagrebu

Motovunski festival i ove će godine na tajnim lokacijama diljem Zagreba organizirati  skrivene projekcije na kojima će prikazivati kultne filmove -  prvi je na rasporedu "Klub boraca" 24. lipnja.

"Skrivanjem kultnih filmova diljem Zagreba Motovun Film Festival pobrinut će se da zagrebačka publika prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova (25. - 29. 7.) bude u zavidnoj filmskoj formi", ističu organizatori MFF-a. Igra skrivača, najavljuju, počinje 24. lipnja filmom "Klub boraca", a sve koji žele otkrivati tajne lokacije održavanja projekcija pozivaju da se prijave na newsletter Motovun Film Festivala.

Na skrivenim projekcijama do sredine srpnja bit će prikazano pet klasika, a organizatori Festivala platna će "podizati" u bivšim samostanima, industrijskim zonama i na zelenim površinama koje će pretvarati u privremena kina. Mjesto prve projekcije je Kuća za ljude i umjetnost Lauba, a to je ujedno i jedina poznata lokacija – ostale će svi koji se prijave za sudjelovanje doznati 24 sata prije početka filma.