Koncertom Ane Rucner 'Pozdrav ljetu' na Srđu dočekan prvi dan ljeta

Šesti koncert 'Pozdrav ljetu' violončelistice Ane Rucner na brdu Srđ poviše Dubrovnika pratilo je u srijedu u 5 sati ujutro nekoliko stotina posjetitelja kako bi na taj način dočekali prvi dan ljeta.

Uživala sam. Evo šesta godina zaredom i nevjerojatno je da to već toliko traje. Događaj na kojem se svi zajedno možemo veseliti i slaviti prvo sunce prvog dana ljeta. Zadovoljna sam jer je došao veliki broj posjetitelja', rekla je Rucner nakon koncerta.

Uz nju su na koncertu koji je ove godine bio u znaku romske glazbe nastupili i vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić.

'Đelem, đelem', 'Kiko kiko' i 'Androverdan' samo su neke od tradicionalnih pjesama koje su izvedene, a čelistica je na Srđu, osim sviranja, pokazala i vokalne kvalitete te otpjevala s kolegom Ivanom Jelićem romantičnu pjesmu 'To je bila ljubav'.

Rucner svake godine dio sredstava od koncerta koji se održava u sklopu festivala 'Ana u Gradu' daruje u humanitarne svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu Karmen Maškarić kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i karijeri.