aMORE - prvi regionalni festival posvećen moru

U Poreču se do nedjelje održava prvi regionalni festival potpuno posvećen moru. Festival koji skreće pozornost na važnost tog ekosustava, ali zanimljivo, kroz kulturu, umjetnost, znanost i zabavu, nazvan aMORE.
Stavi prst u more i povezat ćeš se s cijelim svijetom - polazna je premisa ovog morskog festivala. Pokrenula ga je porečka udruga Zona, motivirana održivim razvojem.

Festival ima za cilj skrenuti pozornost na okolišni, društveni i kulturni značaj morskih ekosustava kao i na uzroke njihove degradacije, a u svrhu njihova očuvanja. Festival želi pridonijeti aktiviranju svjesnijih i odgovornijih zajednica te turista/putnika koji kolektivnim djelovanjem mogu pridonijeti ispunjavanju Globalnih ciljeva za održivi razvoj, a kako bi se očuvao ovaj naš neprocjenjiv i važan resurs.

Kroz festival, različiti umjetnički, kulturni i znanstveni izričaji će se povezati u cjelinu kroz organizaciju projekcija filmova posvećenih moru, fotografskog natječaja, multimedijalne izložbe, predavanja i rasprava, večer čitanja poezije, radionica za djecu te eko akcije podvodnog čišćenja.

Cilj festivala je također povezivanje i umrežavanje zainteresiranih dionika iz različitih znastvenih, umjetničkih i drugih sfera vezanih uz more.