Glumci iz cijeloga svijeta oduševljeni ljepotama Hrvatske

Glumci su u Gradu. Međunarodni glumački ansambl Midsummer Scene Festivala posljednjih dana u intenzivnim je probama za premijeru predstave San Ivanjske noći Williama Shakespearea koja će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac održati 24. lipnja u 21:30 sati, u režiji Helen Tennison.

Veselo glumačko društvo koje broji devet članova uz redateljicu Helen Tennison, uspjelo je pronaći vremena za razgledavanje grada i kulturne baštine. Glumce predvođene Hrvatom Filipom Krenusom najviše je oduševilo prvo kupanje na čarobnom otoku Lokrumu. Glumica Susan Hingley porijeklom iz Japana drugu je godinu zaredom u Dubrovniku pa je i ona s veseljem kolegama Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, James Burtonu, Matthew Maltbyu, Lainey Shawu i James Wordsworthu pokazala sve čari Grada. Otkrila im je omiljene hrvatske gastro delicije ali i omiljena mjesta za opuštanje i zabavu. Osim Susan i Filipa, ostatak glumačke postave po prvi je puta u Hrvatskoj pa s velikim zanimanjem svaki slobodni trenutak provode u istraživanju ljepota naše zemlje. Sve njih zbližilo je četvrto izdanje Midsummer Scene Festivala, jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku.

Sudeći prema interesu za premijernu izvedbu Sna Ivanjske noći, ovogodišnji bi festival mogao potući sve dosadašnje rekorde posjećenosti. Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića - Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.