Spektakl Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića

Zagrebačka filharmonija, u sklopu festivala Zagreb Classic - prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu, u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine, na zagrebački Tomislavov trg dovodi jednog od najvećih glazbenika i skladatelja na ovim prostorima Gorana Bregovića.

Goran Bregović, sa svojim pratećim Orkestrom za svadbe i sahrane, već dugi niz godina uspješno nastupa po čitavom svijetu svirajući tradicionalnu glazbu s Balkana; vlastite skladbe utemeljene na balkanskom i romskom melosu i obrade starih pjesama Bijelog dugmeta.

Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović, uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane, pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića pripremaju koncert kakav se rijetko viđa i još rjeđe propušta, ističu organizatori. Ovaj izuzetan spoj glazbenih umjetnika izvedbom djela Tri pisma iz Sarajeva, koncerta za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu i orkestar, razgalit će Vaše duše i cijeli zagrebački Tomislavac ostaviti bez riječi, a izvanrednoj koncertnoj atmosferi pridonijet će i solisti: Gershon Leizerson, Zied Zouavi i Mirjana Nešković.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli uživati u glazbi na travi.