Ljeto u MSU: Kandžija i gole žene

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) i ovog će ljeta spojiti glazbu, suvremenu umjetnost i film. Četvrto izdanje 'Ljeta u MSU' večeras će na krovu tog zagrebačkog muzeja ugostiti Kandžiju, osječkog hip-hop izvođača, s deset godina karijere.

Imali smo puno ponuda za Zagreb ovo ljeto ali mi smo odabrali baš MSU jer je vrhunski prostor i mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu Konzuma recimo, riječi su kojima vas Kandžija poziva da današnju večer provedete na krovu Muzeja.

Prije koncerta umjetnica Nikolina Komljenović održat će performans brisanja objekata u prostoru. Kroz izvedbu umjetnica će tematizirati neposrednost doživljaja i komunikacije bez uplitanja prepoznatljivih komunikacijskih kodova naučenih kroz obrazovni sustav. Tijekom izvedbe stvorit će se odnos, svojevrsni dijalog performerice, prostora i publike, u kojem se autentična vrijednost nalazi izvan vidljivog.

Uz koncert, kao i obično, posjetitelji će moći pogledati i filmsku projekciju iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina, 18 i 20 sati. Večeras je to film Ljubav i prijateljstvo (Love & Friendship), humoristična ljubavna drama redatelja Whita Stillmana, u kojoj glavne uloge imaju Kate Beckinsale, Chloe SevignyXavier Samuelt.

Usput u MSU galeriji pogledajte izložbu o Pankrtima N'č se ne premakne. Izložba fotografija legendarne slovenske punk grupe Pankrti, koju je pripremila galerija Photon iz Ljubljane, predstavlja izbor fotografskog materijala autora Vojka Flegara, Janeza Bogataja i Tone Stojka. Autori Siniša Lopojda, Tomaž Skale, Božidar Dolenc, Dragan Arrigler, Stanislav Milojković, Željko Jelenski i drugi, također su pridonijeli djelu izložbe svojim djelima. Izložba je otvorena do 2. srpnja 2017.