Povedite djecu na 'Dan državnosti na Meštroviću'

OŠ Ivana Meštrovića na zagrebačkom Jarunu već tradicionalno obilježava Dan državnosti. Od 20. - 25. lipnja organiziraju 9. manifestaciju 'Dan državnosti na Meštroviću'. Reporerter emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'  Leon Čuljak saznao je sve detalje od jednog og organizatora Danijela Muića.

Na školskom igralištu sprema se niz zabavnih, sportskih, edukativnih i humanitarnih sadržaja u organizaciji Društva športske rekreacije Jarun. Već tradicionalno manifestaciju prati veliki ljetni malonogometni turnir „Admiral kup Jarun 2017" na kojem se 32 momčadi bore za nagradni fond od 22.000 kn. 

U subotu, 24. lipnja, izviđački odredi Grada Zagreba podignuti će propagandni tabor i organizirati natjecanje u scoutballu, izviđačkoj inačici ragbija. Posljednjeg dana manifestacije Vatrogasna zajednica Grada Zagreba imati će izložbu vatrogasnih vozila i opreme, te će posjetiteljima demonstrirati vježbe gašenja požara i spašavanja ljudi u vremenu od 16 - 20h. Uz sve navedeno tu su još i svirka uživo u večernjim satima, nagradne igre, turniri u belotu i još mnoga druga iznenađenja.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a sredstva će se prikupljati za Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić.