Jagatić najavljuje Prophets Of Rage, The Cult, Luboyna i festivale

Nakon uspješnog INmusica, ovaj tjedan počinje Hideout festivalu na Zrću, R/Verse festival u Promišlju kraj Slunja i Love International u Tisnom ali čekaju nas i tri sjajna koncerta u Zagrebu. Sjjne koncerte nahjavljuje Dubravko Jagatić.

Petak 23. lipnja
Nouvelle Vague
Večeras u Boogaloo nastupa Nouvelle Vague. Stari poznanici zagrebačke publike koji izvode najveće hitove 80-tih u bossa nova obradama. Taman za vrele ljetne noći. Šteta što ne nastupaju negdje na otvorenom no siguran sam da će svojim specifičnim obradama razveseliti publiku. Prije ovih simpatičnih Francuza nastupaju grupe Markiz i Slow Motion Suicide.

Ponedjeljak 26. lipnja
Prophets Of Rage
Preko vikenda svratimo na krov MSU gdje nastupa Kandžija sa svojim Golim ženama i onda u ponedjeljak svi na Šalatu na koncert kojem se ja osobno naviše veselim ove godine. Prophets Of Rage! Riječ je o supergrupi grupi koju čine članovi grupa Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill. Da se radi o stvarno vrhunskim izvođačima i koncertu koji ne bi trebalo propustiti govori podatak da je poznati britanski magazin New Musical Express njihov nastup u Londonu prošloga tjedna proglasio koncertom godine. Usput, spot koji gledamo režirao je poznati američki redatelj dokumentarnih filmova Michael Moore a po spotu možete i sami zaključiti da je bend izuzetno društveno angažiran kakvi su uostalom bili i u vrijeme najveće popularnosti Public Enemy i Rage Against the Machine. Osim ove koncertne poslastice istu večer nastupa i House Of Pain. Hip hop bend iz prve polovice 90-tih koje mnogi pamte po njihovom globalnom hitu 'Jump Around'. No ni to nije sve. Večer na Šalati započinje nastupom progresivne britanske rock grupe Black Peaks a potom i Velške metal grupe Skindread. Ukratko, čeka nas vrhunska rock eksplozija u trajanju od barem četiri sata ludog koncerta.

Utorak 27. lipnja
The Cult 
I taman kada se dobro naspavamo i odmorimo od ovog koncerta u ponedjeljak, u utorak se vraćamo na isto mjesto jer na Šalati nastupa The Cult! Jedan od najvećih i najcjenjenijih rock bendova 80-tih. Vlasnici deset studijskih albuma i kultnog statusa među ljubiteljima rock glazbe. S obzirom da su već jednom rasprodali Dom sportova nema sumnje da će u utorak navečer i Šalata biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Svakako moram spomenuti da će publiku prije grupe The Cult zagrijati Hard Time i M.O.R.T..

Srijeda 28. lipnja
Luboyna
I za kraj jedan posve drugačiji koncert ali još jedan koji n bi trebalo propustiti. U klubu Močvara u srijedu navečer nastupa makedonska world music grupa Luboyna. Riječ je o grupi koja postoji već punih 15 godina ali je ovo njihovo prvo gostovanje u Zagrebu u kojem će zapravo predstaviti novi studijski album 'Radio Luboyna' kojega je objavila zagrebačka diskografska kuća Geenger Records. Njihova se glazba temelji na tradicionalnoj makedonskoj glazbi ali u spoju sa jazzom i rockom dok okosnicu grupe čine pjevačica Vera Miloshevska i multinistrumentalist Oliver Josifovski.