Zvijezda bossa nove Bebel Gilberto 28. lipnja u Dubrovniku

Brazilska zvijezda bossa nove Bebel Gilberto nastupit će 28. lipnja na festivalu Orsula u Dubrovniku, najavili su organizatori festivala.

Na festivalu koji odabire izvođače suvremenog jazza, funka, bossa nove, flamenca i drugih glazbenih žanrova nastupit će jedna od najvećih brazilskih glazbenih zvijezda koja o svome žanru kaže: "Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas".


Kao kćer Joao Gilberta, jednog od utemeljitelja bossa nove, i pjevačice Miuche, Bebel Gilberto se glazbom bavi od svoje devete godine. Karijeru je počela 1986. godine, a 2000. izdaje za Grammy nominiran "Tanto tempo", elektronski laid-back bossa nova hit album, koji je bio popularan po svim svjetskim klubovima. Njena sinteza elektronike s autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama postavila ju je među najprodavanije brazilske umjetnike svih vremena.

Kao predgrupa Bebel Gilberto nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom, najavljuju organizatori.