Ron Howard redatelj zasebnog filma o Han Solu

Oscarom nagrađeni redatelj Ron Howard izabran je za redatelja samostalnog filma o Han Solu, liku iz slavnog serijala "Ratovi zvijezda", objavio je Lucasfilm, nakon  što je produkcija obustavljena zbog iznenadnog povlačenja redatelja Phila Lorda i Christophera Millera.

Howard je jedan od najpoznatijih redatelja u Hollywoodu, s uspješnicama poput "Frost/Nixon" i "Genijalni um". Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy je u srijedu objavila da se dosadašnji redatelji povlače s projekta zbog kreativnih razmimoilaženja. "Phil Lord i Christopher Miller su nadareni filmaši koji su okupili nevjerojatnu glumačku ekipu i ostali tim, ali je postalo jasno da imamo različite kreativne vizije o ovom filmu te smo se odlučili razići", kazala je Kennedy u priopćenju objavljenom na StarWars.com.

"Mi u Lucasfilmu vjerujemo da je "najvažniji cilj svakog filma da nas oduševi i nastavi prenositi duh sage koju je George Lucas započeo prije 40 godina. S tim na umu, ushićeni smo što možemo objaviti da će Ron Howard uskočiti i režirati film o Han Solu. Imamo odličan scenarij, nevjerojatnu glumačku postavu i ekipu i potpuno smo predani stvaranju sjajnog filma. Snimanje se nastavlja 10. srpnja", stoji u priopćenju.


Film o Han Solu, koji za sada nema naslov, slijedit će originalnu priču o mladom Han Solu, šarmantnom svemirskom fakinu i krijumčaru kojeg je utjelovio Harrison Ford.

Han Sola će glumiti zvijezda u usponu Alden Ehrenreich, dok će Donald Glover glumiti Landa Calrissiana, kojeg u Lucasovoj trilogiji "Ratovi zvijezda" glumi Billy Dee Wiliams. Film o Han Solu je drugi od tri zasebna filma "Ratova zvijezda" koji su pokrenuti prošle godine s filmom "Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda".