Ljetno kazalište u muzeju

22 predstave bit će izvedene na osmim Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, a prva je na rasporedu u srijedu, 28. lipnja monodrama "Ja, tata!" u izvedbi Rakana Rushaidata.

Uz predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput "Njuški", "SHAKEspearea na EXit", "Kako misliš mene nema?!", "Taksimetra", "Pluća", "Glumac... je glumac... je glumac" ili "Münchhausena", publika će u atriju MUO-a moći pogledati i regionalne i domaće gostujuće predstave te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije, najavljuju iz Exita.

Na festivalu će tako biti izvedena predstava "Franky i Johnny", nastala u koprodukciji beogradskoga Narodnog pozorišta, somborskog Narodnog pozorišta i Beo art produkcije, te nagrađivana "Čekaonica" u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Bosansko narodno pozorište iz Zenice gostuje s predstavom "Gluha svadba", a Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke s predstavom "Malo blago".

Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i Crossroads Repertory Theatra Sveučilišta iz Indiane na engleskom će izvesti predstavu Edmonda Rostanda "Cyrano de Bergerac".

Na programu je i nagrađivana predstava "Kako život" Kazališta Moruzgva, zatim "Nemreš pobjeć od nedjelje" Ludens Teatra te "Oleanna" Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak, a festival 2. kolovoza zatvaraju legendarne "Stilske vježbe" Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić.