ART FESTIVAL ZEN OPUZEN


Opuzen, koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetnosti, edukacije i glazbe kroz Art Festival Zen Opuzen. Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima.

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 2. srpnja 2017. okupit će poznate ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima. Poznata domaća ekipa koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana i mnogi drugi, udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u ''Galeriju na otvorenom''.

Također se priprema i bogat popratni program koji će se održavati po opuzenskim ulicama i parkovima. Tako će nam rječiti Mane Mei predstaviti svoje popularne radionice „štampanja“ stiroporom po majicama, umjetnica Artitude će Papier mache tehnikom modeliranja izrađivati šašave životinje, dok će osječki kipar Nikola Faller od slame izrađivati monumentalne skulpture.

Nikolina Majdak upriličit će radionicu glume i žongliranja, dok će u večernjim satima biti organizirane dječije predstave na radost najmlađih posjetitelja. Legendarni redatelj Žare Batinović imat će izložbu fotografija ''Iz ruke''. Ritam noćnim zabavama ''udarat'' će psihodelični surf rock band Dog's Beach, glazbenik i performer Zoran Jambrešić, DJ-e i Kuna u Oblacima, ZAK, Kozmo kao i mnogi drugi.

U svoj program festival aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja. Ulaz na festival je besplatan, a svi željni vikend avanture u prirodi mogu u Art Park-u nabaviti karte za organizirani prijevoz, smještaj, hranu i ostale aktivosti.