San Ivanjske noći premijerno na Lovrijencu

Jedna od najpoznatijih komedija Williama Shakespeara "San Ivanjske noći" u režiji Helen Tennison premijerno je u subotu navačer izvedena na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac, u sklopu četvrtog izdanja Midsummer Scene Festivala.

Predstava je postavljena na engleskom jeziku, a glumačka ekipa okupljena je sa svih strana svijeta: od Japana do Afrike. Redateljica Helen Tennison nakon predstave bila je oduševljena reakcijom publike: "To je bio prekrasan prostor za postaviti predstavu. Primljeni smo jako dobro, publika nas je odlično dočekala. Treća je godina da se vraćam u Dubrovnik, svake godine mogu napraviti sve više i više. Probe su nam bile jako zabavne, a sve smo uspjeli napraviti u tako malo vremena", rekla je redateljica Tennison te dodala kako obožava Dubrovnik.

San Ivanjske noći redateljica Tennison je u skladu s međunarodnim sastavom ekipe internacionalizirala, pa se poigrala s elementima boolywoodskih mjuzikla, što je našlo na podijeljna mišljenja publike.

Producentica Darija Mikulandra Žanetić istaknula je da vjeruje da će predstava putovati i izvan granica Hrvatske: "Jako smo sretni što imamo još jednu predstavu i što premijerno izvodimo četvrto Shakespeareovo djelo. Vjerujem da je publika uživala u predstavi koja će sigurno putovati u inozemstvo".

Pod redateljskom palicom Helen Tennison na Festivalu su zaigrali Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Matthew Maltby, Lainey Shaw, James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze te kompozitor Benedict Davies.

Predstave će igrati svaku večer do 5. srpnja, osim u utorak, 27. lipnja, kad će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt "Držić meets Shakespeare" kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića, a u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala bit će otvorena Izložba fotografija britanskog umjetnika Barija Goddarda.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.