Ljetne noći Teatra EXIT u MUO od 28. lipnja do 2. kolovoza

Na osmim Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt od 28. lipnja do 2. kolovoza bit će izvedene 22 predstave. Prva je na rasporedu monodrama 'Ja, tata!' u izvedbi Rakana Rushaidata.

Uz hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput 'Njuški', 'SHAKEspearea na EXit', 'Kako misliš mene nema?!', 'Taksimetra', 'Pluća', 'Glumac... je glumac... je glumac', 'CABAres CABArei', 'Izloška br. 49', 'Balona', 'Sutra (ni)je novi dan' i 'Münchhausena', publika će u atriju Muzeja za umjetnost i obrt moći pogledati četiri regionalne i četiri domaće gostujuće predstave te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije, najavljuju iz Exita.

Na festivalu će tako biti izvedena predstava 'Franky i Johnny', nastala u koprodukciji beogradskoga Narodnog pozorišta u Beogradu, somborskog Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda, te nagrađivana 'Čekaonica' u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Bosansko narodno pozorište iz Zenice gostuje s predstavom 'Gluha svadba', a Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke s predstavom 'Malo blago'.Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i Crossroads Repertory Theatra sveučilišta iz Indiane 27. srpnja na engleskom će izvesti predstavu Edmonda Rostanda 'Cyrano de Bergerac' u režiji profesora s Indiana State Universityja Arthura Feinsoda.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati nagrađivanu predstavu 'Kako život' Kazališta Moruzgva, 'Nemreš pobjeć od nedjelje' Ludens Teatra te 'Oleannu' Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak, a festival 2. kolovoza zatvaraju legendarne 'Stilske vježbe' Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, koje su na programu i 18. srpnja.