Edukacijom protiv predrasuda

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, ili UNUO - već nekoliko godina pomaže osobama s invaliditetom u integraciji u društvo i pronalasku posla. Profesionalni kuhar Vedran Habel svoje znanje i kulinarske vještine prenosi na druge, a u volonterski rad uključuju se i učenici te studenti.

Profesor Vedran Habel nakon 12 godina rada u restoranima i hotelima odlučio se posvetiti edukaciji drugih. Predsjednik je i osnivač udruge UNUO. U njezin rad raznim akcijama uključuje i učenika srednjih škola te studente: 'Osim teorijskog znanja, važno je steći i praktično iskustvo. Vidjeti kako se radi s ljudima s određenom vrsta invaliditeta kako bi bili spremniji kad završe fakultet. Svoja stečena znanja u socijalnoj zadruzi Kameleon ili udruzi UNUO mogu primijeniti u svojim budućim poslovima'.

Od ove je godine s njima i Josipa, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Jedni s drugima odlično surađuju. Vedran Habel kaže kako je najvažnije razbijanje predrasuda o radu osoba s invaliditetom i jačanje njihovih kompetencija kako bi bili što atraktivniji na tržištu rada. Pronaći ih možete na Novoj Vesi, gdje osim što ćete saznati kako im pomoći, ili se pridružiti, šapnuli su nam - možete kušati odličnu domaću zlevku.