'Jedino zajedno možemo učiniti da svijet u kojem živimo bude bolji za sve'

Položaj žena u društvu - tema je o kojoj su se do sada vodile mnoge rasprave. No je li se išta po tom pitanju svih ovih godina promijenilo? Kako je u Hrvatskoj danas biti žena? Ima li diskriminacije?

O tome je odlučila progovoriti skupina mladih aktivista, na jedan posve nov način: kroz umjetnost. Projekt su nazvali 'Sve što nije tvoje'. Središnji dio projekta je predstava u kojoj se prikazuje nekoliko diskriminatornih situacija. Ženi se uskraćuje prilika za dobivanje posla samo iz razloga što je žena. Nema priliku niti pokazati svoje kvalifikacije i sposobnosti za traženo radno mjesto. U projekt su uključili i prikazivanje dokumentarnih i igranih filmova na temu diskriminacije žena, a nakon svake izvedbe slijedi razgovor s publikom.

U projektu sudjeluje 10-ak  mladih ljudi. Svi su volonteri. Od jeseni ponovno kreću s njegovom provedom. Trenutačno su otvoreni za pozive na gostovanja. Želja im je da dođu u što više Hrvatskih gradova i sela. Zato su otvorili i Facebook stranicu pod nazivom projekta 'Sve što nije tvoje'. Ondje su dostupni svakodnevno, svima. Jer jedino zajedno možemo učiniti da svijet u kojem živimo bude što bolji za sve.