Ante Batinović: 'The Cult' je u životnoj formi

Glazbeni kritičar Ante Batinović u emisiji Dobro Jutro, Hrvatska komentirao je sinoćnji nastup britanskih rock legendi, grupe' The Cult' i predstojeći nastup Gorana Bregovića i Zagrebačke filharmonije.

Još se jednom potvrdilo da se zagrebačka publika i 'The Cult' vole. Na sinoćnjem zagrebačkom koncertu bilo je više od 4 tisuće ljudi. Ante Batinović je rekao kako ih na njihovim koncertima od 1986. bio nekoliko puta diljem svijeta, ali da su sada u životnoj formi. Prisjetio se i prvog intervjua s njima u Lisabonu.

Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović, uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane, pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića pripremaju koncert kakav se rijetko viđa i još rjeđe propušta, ističu organizatori. Ovaj izuzetan spoj glazbenih umjetnika izvest će Tri pisma iz Sarajeva, koncert za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu i orkestar. Ovo će  biti prva izvedba najnovijega djela Gorana Bregovića u regiji. Djelo je do sada izvedeno  samo u Bruxellesu, Budimpešti i Parizu.  'Bregović je stvarno htio svim srcem, to je čak izjavio u jednom intervjuu, da prva izvedba na oviom prostorima bude sa Zagrebačkom filharmonijom', istaknuo je Batinović i dodao kako mu je ovo 'najzrelije' klasično djelo.