Našoj manjinskoj filmskoj koprodukciji Crveno nagrada u Palm Springsu

Na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Palm Springsu, koji se održao od 20. do 26. lipnja, kratkometražni igrani film bugarskog autora Tome Waszarowa Crveno, nastao u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, osvojio je nagradu publike, objavio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Nakon što je u ožujku ove godine film Crveno proglašen najboljim bugarskim kratkometražnim filmom 20. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, nanizao je još 15-ak nagrada na gotovo 35 festivala - od Hrvatske, Italije, Belgije, Francuske, SAD-a do Maroka, Španjolske i Njemačke.

Film Crveno (Na Červeno; Red Light) nastao je u produkciji Revo films iz Sofije, a radi se o komediji koju autori opisuju kao „film ceste koji zapne na prvom križanju“.

Režiju potpisuje Toma Waszarow, scenaristi su Viktor Dessov i Toma Waszarow, a producenti Anna Stoeva i Toma Waszarow. Hrvatski koproducent je Eclectica d.o.o. iz Zagreba, a na snimanju su sudjelovali i hrvatski filmaši: snimatelj tona Hrvoje Radnić, mikroman Darko Ćosić, montažer Vladimir Gojun, kolorist Tomislav Stojanović te hrvatski koproducent filma Ivan Kelava.

I to nije sve - istoga dana Warszarowo ostvarenje Crveno osvojilo je još jednu nagradu, također publike, na rumunjskom festivalu Next u Bukureštu.

На червено / Red Light (TRAILER) from Revo Films on Vimeo.