Tri pisma iz Sarajeva - koncert Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića na festivalu Zagreb Classic

Još se sliježu emocije nakon spektakularne scenske izvedbe opere 'Ero s onoga svijeta' u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a već nas nova glazbena poslastica očekuje pod otvorenim nebom, na travi Trga kralja Tomislava.

Ovoga četvrtka 29.6. na pozornicu festivala Zagreb Classic u 21:00 sati stižu Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović te uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića predstavljaju najnoviji Bregovićev autorski projekt - Tri pisma iz Sarajeva.

Posrijedi je svojevrsni violinski koncert skladan za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu, u kojemu kroz medij glazbe Bregović nudi vlastitu umjetničku viziju novoga i pomirenog, tolerantnoga, multikulturalnog i multikonfesionalnog svijeta.

Brojnim glazbenicima na pozornici Tomislavova trga pridružit će se i 3 vrsna solista: Mirjana Nešković, klasična violina (Srbija), Zied Zouari, orijentalna violina (Tunis) te Gershon Leizerson, klezmer violina (Izrael).

Projekt je premijerno predstavljen u Parizu lipnja 2016. godine, a nakon Bruxellesa i Budimpešte, Bregović s posebnim uzbuđenjem najavljuje zagrebačku izvedbu te ističe kako mu izvedba na festivalu Zagreb Classic znači više nego bilo gdje u svijetu. I stoga: Četvrtak, 29. lipnja u 21:00 - Dođite i doživite jedinstvenu izvedbu Tri pisma iz Sarajeva na najljepšoj otvorenoj pozornici grada.