20. susret Glumci u Zagvozdu

Kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu ", slave 20 godina postojanja i održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike. Svečano otvaranje na kojem ce biti otorene dvije izložbe i kazališna predstava"Ustav RH", kazališta Kerempuh, održat ce se 1. srpnja na Trgu glumaca u Zagvozdu.

Program počinje u 20:30 sati na Trgu glumaca otvaranjem izložbe "Vino, boje i oblici Zlatne doline" te se nastavlja u 21:00 sat svečanim otvaranjem i predstavom "Ustav Republike Hrvatske" Gradskog Satiričkog kazališta Kerempuh.

Festival je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je glumac Vedran Mlikota, osnivač kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu. Na ovogodišnjem programu je 7 kazališnih predstava, 3 koncerta i dvije izložbe. Bit će tu i niz popratnih događanja. Izložba "Vino, boje i oblici Zlatne doline" predstavlja bačve oslikane na slikarskoj koloniji kod vinara Vlade Krauthakera iz Kutjeva.

Osim nje, na programu je i izložba "Naš Pređo". "Pređi u spomen" autorski je projekt umjetnice Jagode Buić osmišljen kao sklop izložbe i večeri sjećanja na velikog hrvatskog glumca Predraga "Pređe" Vušovića. Izložba je realizirana u suradnji Društva za kulturnu suradnju PERUN i Dubrovačkih ljetnih igara. Prvi put je postavljena u palači Sponza u Dubrovniku na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara, te u rujnu 2016. u Galeriji Solidarnosti u Kotoru. Svoju turneju izložba završava u GDK "Gavella" – matičnom kazalištu Predraga Vušovića, a otvara se upravo na 6. godišnjicu smrti velikog glumca. Cijeli raspored pogledajte ovdje.