HRT-ov voditelj Ljudevit Grgurić Grga predao radijski Oscar Branku Lustigu

"Brončani mikrofon", radijski Oscar koji je primio u lipnju u New Yorku, HRT-ov voditelj Ljudevit Grgurić Grga odlučio je predati oskarovcu Branku Lustigu. On je, naime, bio gost nagrađene emisije "Svijet ne bi postojao bez čuda", a u njoj je govorio o strahotama koje je kao dijete proživio u nacističkim logorima smrti.To je bilo čudo, znate, to spašavanje mojeg života u Auschwitzu - počeo je prije godinu dana, u radijskoj emisiji Gladne uši, svoju priču Branko Lustig. Ja sam počeo plakati i plakao sam na hrvatskom naravno i on je prestao tuči i pitao me odakle si ti mali, na hrvatskom jeziku, na štokavskom i ja sam se začudio i pogledao ga i rekao sam iz Osijeka, objasnio je u emisiji Lustig.

Taj SS-ovac znao je njegova oca, što mu je spasilo život. To je poruka koju su shvatili diljem svijeta. Govorimo o 150 najboljih u radiofonskom poslu koji su odlučili nagraditi emisiju Svijet ne bi postojao bez čuda.

Radijski Oscar koji je primio u New Yorku, HRT-ov voditelj odlučio je predati oskarovcu Branku Lustigu.

On ga je zavrijedio jer ja takvih priča imam hiljadu, a on je izabrao pravu i on ju je donio na svijet. Bez njega to nikad ne bi to bilo, a kod nas na filmu je uvijek onaj važan koji priču iznese pred publiku, rekao je Lustig.

Brončani kipić Lustig je ipak ostavio voditelju te je Oscar ponovno završio u Grginim rukama, no uz obećanje da će na prvi dan otvorenja Muzeja holokausta u Zagrebu, brončani mikrofon postati jedan od njegovih izložaka.