Kakva je budućnost atraktivnog muzeja automobila 'Ferdinand Budicki'?

Popularni zagrebački Muzej automobila 'Ferdinand Budicki' je u problemima. Drugu godinu zaredom uskraćen mu je novac Ministarstva kulture, a ni Grad nema razumijevanja za dugove Holdingu. Račun im je blokiran već šest mjeseci te su nakon četiri godine rada pred zatvaranjem.

Auto entuzijasti derutni su prostor stare tvornice bez ikakve pomoći institucija pretvorili u jedan od najposjećenijih muzeja.Osim mnogobrojnih građana i turista, njegovu vrijednost sve više uočavaju i škole te je dosad ugostio više od 10 tisuća učenika.

Nova saznanja o starim vozilima privlačna su mladima iz tehničke struke. Voditelj muzeja dodaje kako jedan važan dio naše povijesti prije projekta "Ferdinand Budicki" nije bio obrađen. Sada su ovdje, osim muzeja, knjiga i dokumentarni film.

Građevinske radove provedene u ovom prostoru Grad ne priznaje i muzej se zbog nagomilanih dugova za hladni pogon našao u škripcu. Gradonačelnik Bandić uputio im je jasnu poruku: "Muzej Budicki će opstat,ali ga neće više voditi čovjek koji je neodgovoran i koji je tamo uselio u pretvorio to u svoj privatni posjed.To ne može,to je gradska priča i gradska će i ostati."