Na Dravi u sezoni kupanja

Kako se ponašati na Dravi, u sezoni kupanja, otkrio je za Dobro jutro Nenad Junaković zaljubljenik je u ribolov i tu osječku žilu kucavicu. On svakodnevno uživa ploveći rijekom čamcem i razgledavajući njemu najljepši grad, nezamisliv bez rijeke koja pored njega protječe.

Kaže kako od rođenja svakodnevno boravi na Dravi, član je 110 godina starog Motonautičkog kluba Neptun, vozi čamac koji je proizveden u Osijeku. Osim što uživa u ljepotama dravskih obala Nenad Junaković je i strastveni ribič, najviše voli loviti šarana i smuđa, ali uz sadašnje temperature vode od 25°C riba slabo 'grize'. Kaže kako su cijene ribolovnih dozvola vrlo skupe, samo za osječko područje Drave godišnja je cijena ribolovne dozvole 500 kuna čime mnogima omiljeni hobi postaje preskup.

Kad u Dravi zbog tople vode nema riba tu su kupači i sportaši–veslači zbog kojih vozači čamaca moraju biti vrlo oprezni. Propisano je da na cijelom toku Drave u Osijeku nije dopušteno 'glisiranje', odnosno vožnja čamaca najvećom brzinom, no mnogi to krše pa mora intervenirati i riječna policija.

Nenad smatra da je veće uživanje u vožnji Dravom kada se čamac kreće pristojnom i dopuštenom brzinom od najviše 20 km/h, pa čak i sporije, jer je tako pogled na grad i njegovu okolicu ljepši, a svi se osjećaju sigurnije i ugodnije.