Zlatne moderne sirene riječkog 'Primorja Aquamarisa'

Nije more, alI je voda i oko nje vrti se gotovo sav njihov svijet! Nema zlata koje nisu donijele u grad Rijeku, a one su plivačice "Primorje Aquamarisa".

Sinkronizirano plivanje olimpijski je sport koji se počeo razvijati osamdesetih godina 19. stoljeća kada je skupina američkih plivačica, znanih kao „Moderne sirene", izvela vodeni balet uz glazbenu pratnju. Danas se proširilo u više od 70 zemalja svijeta i riječ je o teškom sportu, ali elegantnom i punom emocija.

Primjerice ,u riječkom "Primorje Aquamarisu" treninzi se održavaju svaki dan; mora se naučiti i tehnika i gimnastika i balet, a sve se sinkro-plivačice trebaju optimalno uskladiti i biti sinkronizirane. Njihov ovogodišnji nastup na Riječkim ljetnim noćima kruna je mnogobrojnih uspješnih nastupa tijekom godine - a zapravo je riječ o čaroliji koja se svakodnevno događa na bazenima Kantrida! I neka potraje - jer ove vrijedne djevojke i njihove trenerice zaslužile su jedno veliko HVALA - za sve uspjehe i medalje koje su donijele u grad koji teče!