Kako se snimala prva 'HRT Top 20'

U subotu, 24. lipnja, na Drugom programu HRT-a počelo je emitiranje emisije HRT TOP 20,  u kojoj se predstavljaju videospotovi najpopularnijih pjesama trenutačne hrvatske produkcije. Riječ je o televizijskoj inačici radijske emisije Svijet diskografije Zlatka Turkalja, a voditeljice su dvije mlade dame –  iskusne radijske i televizijske voditeljice Tamara Loos i Nives Čanović.

Dosta je uzbuđujuće jer kad nešto kreće uvijek postoji mala pozitivna trema. Ekipa je odlična i mislim da će to sve proći u najboljem raspoloženju, iskrena je Nives. Ni Tamara nije imuna na uzbuđenje, kaže, trema postoji, ali svi govore da je dobro imati tremu jer to znači da ti je stalo…  Tamara i Nives se već dugo znaju, obje rade na radiju, a nova glazbena emisija pruža im priliku prvog zajedničkog rada na televiziji. Nadaju se da su svoj privatan odnos preslikale na ekran i da je to ispalo dobro.

HRT TOP 20 je top ljestvica glazbenih brojeva koju svojim glasovima kreiraju i slušatelji i urednici Hrvatskog radija. I upravo je taj spoj zanimljiv jer se vidi što kaže struka i publika. U svakoj emisiji nastupit će glazbeni gosti i predstaviti nove singlove. U prvom izdanju HRT-a TOP 20 gostovali su Mile Kekin, Mia Dimšić i Alen Đuras.

Emisiju možete pratiti svake subote od 19.15 na Drugom programu HRT-a.