Glazbeni festival na otvorenom Zagreb Classic završava spektaklom Komedija Gala!

Lijepa Helena, Kneginja čardaša, Grofica Marica, Gubec Beg i Guslač na krovu večeras će na zagrebačkom Tomislavcu zatvoriti glazbeni festival koji je proteklih tjedan okupio više od 1000 izvođača, te preko 100 000 posjetitelja - Zagrepčana ali i brojnih turista.

Za ovu svečanu prigodu, zagrebačko kazalište Komedija pripremilo je atraktivni izbor glazbenih brojeva iz svojih brojnih uspješnica, od opereta Lijepa Helena, Kneginja čardaša i Grofica Marica, preko naše slavne rock opere Gubec Beg i velikih broadwayskih hitova Guslač na krovu, Čovjek iz Manche, Aida, Kosa i Cabaret, sve do naših poznatih mjuzikala uključujući Dunda Maroja, Byrona i nezaobilaznu Jaltu, najavljuju organizatori.

Nastup na Tomislavcu bit će ujedno i prigoda za najavu nekih novih predstava, među kojima je a rock opera Jesus Christ Superstar koju će Komedija u ožujku sljedeće godine predstaviti u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom u njenom Off ciklusu u dvorani Lisinski zajedno s nizom drugih glazbenih atrakcija.

Zborom i orkestrom Kazališta Komedija ravnat će maestro Krešimir Batinić, a u solističkim ulogama pridružit će im se Komedijini vokalni prvaci - Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Adalbert Turner. Voditelji programa su Jasna Palić Picukarić i Saša Buneta.

Početak programa je u 21 sat.

Snimke koncerata ciklusa Glazba i grad pogledajte na usluzi HRTi.