Bambi Molesters, Amira Medunjanin i Kries na Medvedgradu

Medvedgradske glazbene večeri, koje će se na Medvedgradu održati od 12. do 14. srpnja, ove godine na tu neobičnu koncertnu lokaciju dovode izvođače jedinstvenih izričaja, počevši od surf-rock grupe The Bambi Molesters preko sarajevske pjevačice Amire Medunjanin do etno benda Kries.

Koncerti glavnih izvođača održat će se na velikoj pozornici, dok će se mladi glazbenici predstaviti u programu Akustika na vrhu kule, za koji su zbog malog kapaciteta na samom vrhu medvedgradske kule već rasprodane ulaznice.
Ondje će nastupiti zagrebačka folk-blues skupina Nellcote (12.07.), alernativna rock skupina Mnogi Drugi (13.07.) i koprivnička etno-folk-rock skupina Ogenj (14.07.). U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Kinoteci.

Ovogodišnja novost Medvedgradskih glazbenih večeri bit će nastupi udruge Traumatic Arts svojim akrobatsko-plesnim izvedbama na svili. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz od Šestinske crkve do Medvedgrada, uz desetak minuta hoda do vrha, a povratak je organiziran po završetku koncerta.

Organizatori podsjećaju posjetitelje da ne zaborave ponijeti vestu, jer na najočuvanijoj utvrdi Medvednice iz XIII. stoljeća i ljeti može biti prohladno.
Medvedgradske glazbene večeri održavaju se u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, a od 2009. godine, a dosad su ugostile Jelenu Radan, Rundek Cargo Trio, Jasnu Bilušić i Dinka Appelta, Zorana Predina i Damira Kukuruzovića, Django group, Meritas, Tamaru Obrovac Transhistria quartet, grupe Detour i Pavel, Saru Renar, Urban&4, Elemental i Luce.