Živjeti u samo 25 četvornih metara

Mirsad i Mirsada Ibrahimović s dvoje djece žive na zagrebačkoj Ferenščici u sobici koja nema ni struje ni vode. Njihov sin Nino boluje od astme i žarko želi napokon otići na more. Osim toga u ovom trenutku najpotrebnije im je uvođenje struje i vode u njihov skromni dom.

Živjeti u samo 25 četvornih metara prostora koji je nekad služio kao garaža, a danas je stan četveročlane obitelji i pritom ne skidati osmijeh s lica... Rijetki bi u tome uspjeli, ali ne i hrvatski državljani romskog podrijetla, imenjaci Mirsad i Mirsada Ibrahimović te njihovo dvoje djece Nino i Tea. Bili smo podstanari, pa smo nekako došli do ove nekretnine od jednog mog prijatelja koji je jako dobar čovjek. Platili smo to na rate, objašnjava Mirsad. Nemaju niti struje niti vode, pa sin koji ide u školu teže uči. Vodu donose od susjeda ili s gradske pume kako za piće i kuhanje tako i za ručno pranje rublja. Zimi im je i teže jer imaju problema sa zagrijavanjem svoje jedine prostorije.

Mirsada je supruga upoznala prije deset godina. Tijekom tog razdoblja  zajedničkim snagama, puni ljubavi prema svojim mališanima, svakog se dana bore kako bi im omogućili što sretnije djetinjstvo. Njihov sin Nino najesen će krenuti u treći razred, a zbog uvjeta u kojima živi, dobio je kroničnu upalnu bolest dišnih puteva. Mjesečno od socijalne pomoći i dječjeg doplatka dobiju oko 1800 kuna što im je jedini prihod. Ovo je prvi put da svoju priču dijele u javnosti u nadi da će se naći neka dobra duša koja će im pomoći. Što mi je najpotrebnije? Cigla da se gradi kuća. I struja i voda. To mi je sve u životu. Da moja djeca imaju. Ja molim građane ako mogu pomoći da pomognu. Ciglu po ciglu. Opet fala.

Malenom Nini velika je želja da sa svojom obitelji ode na more što bi mu pomoglo u liječenju od astme. Nikada nije odustao od tog sna. Vjeruje da će i on jednom zaplivati u našem plavom Jadranu.