Najuspješnija sezona Kazališta Žar ptica dosad

Sezona na izmaku za zagrebačko je Gradsko kazalište Žar pticu bila jedna od najuspješnijih dosad, s odigrane 302 predstave koje je pogledalo čak 52.400 gledatelja. Za svoju vjernu publiku kazalište za djecu i mlade najavljuje i uzbudljivu sljedeću sezonu, čija će prva premijera biti u listopadu mjuzikl "Mala sirena" Hansa Christiana Andersena u režiji Ive Srnec.

"Brojke kažu da smo od rujna 2016. do lipnja 2017. odigrali 302 predstave, imali 52.400 gledatelja, s popunjenošću dvorane od 86 posto", ističu iz Žar ptice. Izvedena su četiri nova naslova od kojih su tri bile praizvedbe, "Zvižduk s Bukovca" Zvonimira Milčeca u režiji Marija Kovača, "Durica Male ljubavi" prema stripu Ivice Bednjanca u režiji Renate Carole Gatica i "Kako je tata osvojio mamu" Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarda, uz "Plavu boju snijega" Grigora Viteza redatelja Lea Katunarića.

Najizvođenija predstava bila je "Durica Male ljubavi", koja je od premijere u studenom 2016. odigrana 60 puta. Slijedi Milčecov "Zvižduk s Bukovca", koji je od premijere u listopadu prošle godine odigran 40 puta.

Službeni početak sezone obilježit će u rujnu tradicionalna besplatna predstava posvećena prvoškolcima. Ove jeseni, bit će to predstava "Ja i moji osjećaji", autorski projekt Ivice Boban, na programu 3. rujna, neposredno prije prvog dana škole. Priča je to koja govori o odrastanju, odvajanju od roditelja i brojnim drugim situacijama u kojima se nađu djeca, ali i o tome kako svoje osjećaje izraziti i prevladati.