Vrijeme je za (Sr)Etno Selce

Šesti po redu etno festival održavat će se 7. i 8. srpnja na četiri lokacije u Selcu (trg, riva, Polača i Tunar). Uzbudljiva će se priča o tradiciji i ove godine pretočiti u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznolikih umjetničkih izričaja, domaćih i originalnih proizvoda proizvoda.

Među ostalim, održavat će se sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, degustacija ukusnih tradicionalnih jela s područja crikveničke rivijere te predstaviti vještine i običaji, kao što su pranje robe na perilu, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini, pletenje i potezanje ribarske mreže. Mještani će posjetiteljima na lokaciji "Tunar" prikazati mlaću slame, svoj vrijedan stari i jedinstven običaj, koji se inače tradicionalno održava zimi u vrijeme karnevala, točnije na mesopusni utorak. Mlatačice izmlate slamu, koja se zatim zapali pa se plešu tradicionalni plesovi Hrvacki, Kolunati i nezaobilazno Selačko kolo.
U zabavnome će programu sudjelovati sljedeći izvođači: KUD "Neven", Folklorna grupa udruge umirovljenika "Sunce", Mauro i Mihael, Mali folklor KUD-a "Vatroslav Lisinski", HPD "Ferdo Rusan", Klapa "Sveta Jelena", KUD "Ive Jelenović", KUD "Sveti Juraj", Sastav "Mistral", Joso Butorac, Klapa "Opatija", Sastav "Klamaruša", Nina Kraljić, Sastav "Trio Crikvenica".

Je li sve spremno za Dobro jutro, provjerila je riječka ekipa HTV-a: