Počela je borba za Veronikinu lubanju Tabor film festivala

15. Tabor film festival u dvorcu Veliki Tabor i okolici do nedjelja će ponuditi 200-njak kratkometražnih filmova i više od 30 glazbenih nastupa, radionice vožnje drona, predavanja o filmu i vizualnoj kulturi, a postavljen je čak i mali kutak za mamurne.

Dvorac iz 14. stoljeća opet je postao pozornica za suvremenu umjetnost: Tabor film festival i ove godine nudi najbolje kratkometražne filmove iz cijeloga svijeta i 4 dana glazbe pod vedrim nebom: "Glazbeni i filmski program su ravnopravni, pa smo festivalskom nazivu dodali i moto - Festival koji se daleko čuje," kaže direktor Tabor film festivala Nenad Borovčak.

Na programu je i kratki film koji je nagrađen Zlatnim medvjedom Berlinalea – "Gradić" redatelja Diega Coste Amarantea, koji je osobno dopratio svoj rad: "Moj film je kombinacija dokumentarnog i igranog filma i govori o tome kako je moj nećak spoznao što je smrt."

Jedna od sudionica festivala je i slovenska autorica animiranih filmova Špela Čadež koja smatra da će internet pokoriti i tradicionalnu televiziju i kino kakvo danas znamo, a upravo je na internetu kratki film u velikom rastu.

Aktualna izdanja Vijesti iz kulture  pogledajte na usluzi HRTi.