Šerbedžija pozvan u članstvo Američke akademije

Filmski i kazališni glumac, redatelj i glazbenik te osnivač Kazališta Ulysses Rade Šerbedžija primio je poziv za članstvo u Američkoj akademiji filmskih umjetnosti i znanosti, koja okuplja filmske profesionalce iz cijeloga svijeta.

Članovi Akademije, uz ostalo, sudjeluju u selekciji filmova i odlučivanju o dobitnicima prestižne nagradne Oscar, a dolaze iz 57 zemalja, među kojima je i Hrvatska: "Naravno da je to čast jer svaki takav uspjeh smatram prilogom za optimizam u zemlji u kojoj živimo, tako da je to lijepo. Kažu da je objavljena mapa na web stranici Akademije i da su gradovi u kojima žive članovi označeni zvjezdicom, pa mi je drago da je jedna zvjezdica na mjestu grada Rijeke", izjavio je za HRT Rade Šerbedžija.

Šerbedžija je u proteklih pola stoljeća filmske karijere ostvario više od 150 uloga u domaćim i stranim filmovima, među kojima su i mnogi poznati hollywoodski hitovi poput "Oči širom zatvorene" Stanleya Kubricka, "Nemoguća misija 2" Johna Wooa, "Zdrpi i briši" Guya Ritchieja i "Svemirski kauboji" Clinta Eastwooda.

Aktualna izdanja Vijesti iz kulture  pogledajte na usluzi HRTi.