U rujnu završna konferencija HRT-ova projekta Y-NEX

Hrvatska radiotelevizija (HRT) organizira završnu konferencija projekta European Youth News Exchange (Y-NEX) koja će se održati 25. rujna u HRT-ovu radijskom koncertnom studiju Zvonimir Bajsić.

Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni rezultati dvogodišnjega projekta – novi program izobrazbe za mobilno novinarstvo, obrazovna platforma za mobilno novinarstvo te servis European Youth News Exchange (Y-NEX). Riječ je o otvorenom mrežnom servisu i platformi koja okuplja mlade novinare obučene za mobilno novinarstvo, a služi za širenje i razmjenu vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala koje su stvorili mladi te koji su namijenjeni ponajprije mladima, posebno osjetljivoj kategoriji nezaposlenih.

U 2015. godini HRT-ova akademija, kao vodeći partner, začetnik i usklađivač projekta sa svojim projektnim prijedlogom European Youth News Exchange (Y-NEX) uspješno je sudjelovala na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Uz Hrvatsku radioteleviziju svi su partneri u projektu – Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology, Universitat Autònoma de Barcelona, ATIT BVBA i Telecentar – svoje bogato iskustvo u formalnome i neformalnome obrazovanju i osposobljavanju, poduzetništvu, medijskoj pismenosti, audiovizualnoj proizvodnji te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji tijekom dvije godine usmjerili u ostvarenje toga jedinstvenog projekta te postavljanje temelja za njegovu održivost – i u smislu korištenja i u smislu buduće nadogradnje. 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu najavu pomoću sljedeće poveznice: http://bit.ly/YNetZG.