Vesela udovica na Bundeku - besplatno

Operetom "Vesela udovica" u izvedbi zagrebačkog komornog opernog kazališta Opera b.b. večeras (subota, 8. srpnja) otvara se Ljetna pozornica Bundek , na kojoj će se do polovice mjeseca održati niz besplatnih glazbenih nastupa.

Dan nakon "Vesele udovice" na programu je glazbeno-vizualni spektakl "Koncert za Teslu - Power of Energy by Ana Rucner" u sklopu ZgKUL - Zagrebačkoga kulturnog ljeta, na kojemu će Rucner predstaviti svoje najveće, nagrađivane uspješnice. Premijerno će se prikazat će se i njezin spot o Nikoli Tesli sniman na lokacijama vezanima uz njegov život i rad. Snimljen je u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, uz glazbu Sunčanih polja hrvatskoga skladatelja Blagoja Berse, a njime se i obilježava 161. rođendan tog velikog znanstvenika.

U ponedjeljak će na Bundeku nastupiti Žiga i Bandisti, s hommage programom za Zvonka Špišića, dan kasnije Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i jazz-rock trojac Chui, a u srijedu JM Jazz World Orchestra.

Tradicionalnu meksičku glazbu donose Mariachi Los Caballeros koji će svirati u četvrtak, večer gospela "I Believe" sa skupinom Southland u pratnji vokalnog sastava Ladies rezervirana je za petak, dok će se u subotu održati večer fada koji će izvoditi Kvartet Mascara.

Koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je, kao i na sve druge programe Ljetne pozornice Bundek, slobodan.