Princeovi video-spotovi na YouTubeu

Službeni video-spotovi Princea od petka su dostupni na YouTubeu, malo više od godinu dana nakon iznenadne smrti pop legende i deklariranog neprijatelja te sveprisutne video-platforme na internetu.

Video-spotovi nekih od njegovih najpoznatijih pjesama, među kojima When Doves Cry i Let's Go Crazy, sad su dostupni na službenoj stranici YouTubea. Ostali bi trebali slijediti.

Rano dospjevši na internet, Prince je poslije postao njegov gorljivi kritičar, optužujući kako besplatan i sve lakši pristup glazbi on line umanjuje prihode umjetnika. Glazbenik je čak zaposlio ekipu zaduženu za detektiranje i eliminaciju svih njegovih video-spotova, čak i kratkih isječaka koje su snimili i objavili obožavatelji. Upitan neposredno prije smrti o tom kategoričnom stavu, Prince je napisao poruku na Twitteru, a potom je brzo obrisao: Budući da Youtube ne isplaćuje novac, nije li to apsurdno pitanje?

Prince Rogers Nelson umro je 21. travnja 2016. u 57. godini od predoziranja analgeticima. Od njegove smrti, obitelj pokušava povećati izvore prihoda objašnjavajući kako joj trebaju ta sredstva za zaštitu i održavanje njegove obimne baštine.