Sinkro plivačice marljivo treniraju za svjetske smotre

Naša reprezentacija u sinkroniziranom plivanju priprema se za svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Mađarskoj na koje putuju 15. srpnja.  Dok se mlađe juniorke pripremaju za slično natjecanje u Portugalu. Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska provjerila je kako teku pripreme.

Seniorske reprezentativke u sinkroniziranom plivanju marljivo uvježbavaju koreografiju s kojom će se predstaviti na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se od 14. do 30. srpnja održava Mađarskoj. 'Uvijek se nadamo ući u finale', kaže Sara Jurić. Ulažu mnogo truda i mnogo vježbaju kako bi zabljesnule na svjetskoj smotri. Treniraju dva puta dnevno po nekoliko sati, vikednom jednom. Na Svjetskom prvenstvu nastupit će s tehničkom seniorskim tim. Tehnički tim svih reprezentacija na prvenstvu ima iste zadane elemente koje mora napraviti, pa odlučuju nijanse.

Na prošlom prvenstvu nastupao je samo duo i uspjele su se plasirati u finale. Još nešto bolji uspjeh postigle su mlađe juniorke u duu prošle godine na najvećem natjecanju u njihovoj kategoriji. Sada se spremaju za ovogodišnje takvo natjecanje,  Comen  Cup u Portugalu – mediteranske igre otvorenog tipa. Comen cup za mlađe juniorke je početkom kolovoza, a prije njih seniorke će braniti boje Hrvatske u Mađarskoj.