Tomislav Mužek zatvorio Večeri na Griču

Koncertom našeg proslavljenog opernog pjevača Tomislava Mužeka završene su ovogodišnje 38. Večeri na Griču - jedna od najpopularnijih ljetnih priredbi  u atraktivnom prostoru Klovićevih dvora. Ovaj nastup bio je i Mužekov debi na festivalu koji se održava već gotovo 4 desetljeća. Zbog izuzetnog prijma, koncert je bio i ponovljen.

Na programu nije bilo Verdija, Puccinija, Mozarta, Donizettija, ali je "slavuj iz Ludbrega" koji za sebe voli reći da je hrvatski Mužek, a ne hrvatski Pavarotti i svojim otklonom od klasičnog repertoara oduševio publiku. U prvom dijelu koncerta proslavljeni je umjetnik uz glazbenu pratnju vrhunskih umjetnika - gitarista Miroslava Lesića, pijanista Tomislava Modrića i harmonikaša i klarinetista Mladena Kosovca pjevao talijanske kancone, a drugi dio Mužekove glazbene priče bilo je iznenađenje: „Iznenađenje je u tome što sam preuzeo ulogu voditelja -  malo i kroz glazbene žanrove i malo kroz moj privatni put u ovih posljednjih 20 godina“, kaže Tomislav Mužek.

Mladić koji je propjevao u roditeljskom domu želio je biti kemijski tehničar u Varaždinu, a postao je bečki student i Karajanov stipendist. Njegov blistavi operni put je poznat, a onaj manje znani dio životopisa ispričao je publici evergrinima od Špišićeve "Suze za zagorske brege" do Chaplinova "Osmijeha", a ponovljenim koncertom zatvorio je Grički festival: „Kad sam rekao da će Gričke večeri u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog bit čista petica, bilo je to jako skromno - mi sad radimo na desetku“, komentirao je ravnatelj Lisinskog Dražen Sirišćević.

Ovogodišnjih pet vrhunskih koncerata pod zvjezdanim nebom privuklo je na Grič mnogobrojnu publiku koju je došla na  događaj a otišla s nezaboravnim doživljajem.

Aktualna izdanja Vijesti iz kulture  pogledajte na usluzi HRTi.