Premijerni nastupi Warpaint i Ryana Adamsa u Tvornici kulture

Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, Warpaint, večeras će premijerno nastupiti u Zagrebu u Tvornici kulture, a dan kasnije, u četvrtak, na svoj premijerni nastup tamo dolazi američki kantautor Ryan Adams.

Nastup Warpainta je ujedno i jedini u regiji, te jedan od rijetkih klupskih i samostalnih pojavljivanja na aktualnoj 'Heads Up' turneji koja uključuje svirke na nekim od najboljih festivala.

Prijateljice iz djetinjstva Emily Kokal i Theresa Wyman na gitari čine Warpaint zajedno s basisticom Jenny Lee Lindberg, a priključuje im se bubnjarka Stella Mozgawa. Sklone improvizacijama na pozornici i izvedbama koje čine da originali zvuče sasvim drugačije, djevojke su posebne po tome što niti jedna ne zauzima vodeće mjesto u bendu, naprotiv sve su glavne.

Premijerni nastup Ryana Adamsa u Tvornici kulture 13. srpnja uz Karen Elson
Ryan Adams, američki kantautor i multitalentirani glazbenik, na premijerni nastup u Hrvatskoj dolazi u Tvornicu kulture s bendom The Unknown Band. Kao posebna gošća nastupit će Karen Elson, britanski model i kantautorica.

Ujedno jedan i od najproduktivnijih umjetnika, Ryan je u svojoj karijeri objavio 17 albuma. Uz sjajan popis autorskih pjesama, Ryan je poznat po tome što se često dohvati i obrada, tako je dao i svoju verziju Black Hole Sun nakon nedavne smrti Chrisa Cornella, a dohvatio se i obrade Iron Maidena, pa čak i Taylor Swift. Ryan u Zagrebu svira puni koncert, a donosi neke od svojih najvećih hitova.