Tom Jones obećao vatreni nastup u pulskoj Areni

Uoči njegova kolovoškog nastupa u pulskoj Areni, jednog od najvećih svjetskih glazbenika Toma Jonesa na džez festivalu u Švicarskoj posjetio je Ante Batinović. Tom Jones primio ga je u kultnome hotelu Montreuxu Palace, gdje je Nabokov napisao Lolitu, a Hamingway mnoga poglavlja svojih djela, a da o Milesu Daviesu i ne govorimo.

Tom Jones ima 77 godina, ali izgleda dvadeset godina mlađe. Sin rudara iz Walesa vitalan je i kreativan kao malo tko u glazbenom businessu. Najmanje ga tri generacije obožavaju pa nije čudo što je njegov koncert u Montreuxu, na najvećem festivalu glazbe bio danima prije rasprodan. Posljednjih dvadesetak godina doživio je pravu renesansu pjevajući na svoj način pjesme drugih autora pjevača.

To je nešto što uvijek nastojim učiniti. Kad čujem neku pjesmu na radiju koja mi se sviđa, želim čuti strukturu pjesme, ne sve detalje, nego se želim upoznati s melodijom i uhvatiti je. Tada joj dajem svoj pečat. Tako sam uvijek radio, objašnjava Jones.

Zato sve njegove pjesme zvuče kao da ih je sam napisao. To je veliki Tom Jones. Ni danas nakon svega ne stvara mit od svojeg seksepila. Osobito u Las Vegasu žene su mu bacale na pozornicu cvijeće, donje rublje i ključeve hotelskih soba. Što se događalo s ključevima hotelskih soba i donjim rubljem koje su vam žene bacale na pozornicu? To uopće ne diram. Poslije im sve to vrate. Takva su bila vremena, ističe pjevač.
Uoči kolovoškog nastupa u pulskoj Areni zanimalo nas je što publika može očekivati. Bit će vatreno, obećao je Tom Jones.

Vatren je bio i u Montreuxu, kao i uvijek. Danas ništa manje vatren nego prije dvadeset ili više godina.