Osjetite djelić festivala elektroničke glazbe Ultra

Peto izdanje Ultra Europe Festivala počelo je u petak u Splitu, a nastavlja se večeras na stadionu Poljud. U ponedjeljak Festival 'seli' na Zlatni rat na Braču, zatim u utorak u Hotel Amforu na Hvaru te naposljetku, u srijedu, na Fort George na Visu.

Među mnoštvom DJ- eva u Splitu će nastupiti Adam Beyer, AfroJack, Armin Van Buuren, Carlcox, David Guetta, Dubfire, Hardwell, DJ Snake, mnogi drugi... Svaku će večer oko stadiona biti od 30 do 35 tisuća posjetitelja te će kompletna policija županije i policajci iz sedam europskih zemalja dati sve od sebe da sve protekne u najboljem redu.

Oko stadiona je uspostavljena posebna prometna regulacija. Osim vozilima hitnih službi, stanara, taxi vozila i vozilima sa službenom akreditacijom, zabranjena je vožnja osobnim vozilima na raskrižjima ulica VII Kaštela-Matoševa, VII Kaštela-Jobova, Zrinsko-Frankopanska-Karamanova, Hrvatske mornarice-Put Glavičina i Put Supavla-MikeTripala, svakodnevno od 15 do 7 sati.

Od 20 sati, pa sve dok za to bude postojala potreba, za sav će promet biti zatvorene prometnice oko stadiona.., na izlazima iz marjanskog tunela će biti raspoređeni policijski službenici koji će,  radi osiguranja protočnosti prometa, posebno kroz tunel, po potrebi zaustavljati prometovanje prilaznim pravcima,  i u samom tunelu. Savjetuje se da se tijekom trajanja Ultre, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegava vožnja ulicama u široj zoni stadiona, te da se vozi kroz tunel samo ako je to nužno.
Iz policije mole vlasnike vozila u široj okolici stadiona na Poljudu da svoje automobile parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena jer će u suprotnom biti uklonjena.


Prvog dana slavljeničkog izdanja festivala na glavnoj pozornici očekuju nas nastupi nizozemskih zvijezda Tiësta, Fedde Le Granda i DJ dua W&W, a tu su i mega popularni Axwell / Ingrosso te pojačanje iz Francuske DJ Snake. Drugi dan predvode miljenici hrvatske publike Armin van Buuren, David Guetta i Steve Aoki kojima će se pridružiti i posljednji član bivšeg trojca Swedish House Mafia Steve Angello. Priliku da zatvore splitski dio festivala pripala je nizozemcima Afrojacku, Hardwellu, Martinu Garrixu i Nicky Romeru.

Za vrhunski techno, minimal i underground party na Resistance Stageu pobrinut će se Dubfire, Nicole Moudaber, Adam Beyer, Tijana T, Elio Riso i DJ Jock koji nastupaju u petak. Subota je rezervirana za legende Carl Coxa, Marca Carolu, Josepha Capriatia, Jon Rundella te domaćeg predstavnika DJ Peru Fullhousea. Za nedjelju se spremaju takozvani B2B nastupi, a na popisu izvođača našli su se Sasha, John Digweed, The Martinez Brothers, Nic Fanciulli, Eats Everything, Anna, Wehbba te brojni drugi.Arcadia Stage ili takozvani Afterburner također sprema prave plesne poslastice. Heat Beat, Ben Gold, Marlo, Orjan Nilsen te Ander Rayel otvaraju ovu atraktivnu pozornicu dok je subota rezervirana za Juliana Jordana, Jewelz&Sparks, Jay Hardwaya te Sick Individualse. Afterburner između ostalih zatvaraju i D-Wayne, D.O.D., Retrohandzi te Kiida.

Na već impozantnu listu izvođača koji ovo ljeto stižu u Split i na Hvar upisali su se i Raiden, Justin OH, Mykris, DJ Nano, Junior, Rory Lynam, Roman Nicolai. Dave Caffrey, Joe2Shine, Markehese, Avadox, Gromo, Rory, Plastic Funk samo su neki od UMF izvođača na čijem su se popisu našle i domaće snage elektoničke scene. U Split stiže energični hrvatsko-slovenski dvojac Vanillaz, legenda hrvatske dance scene DJ Max te najnovije osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni Lorenzo.