Animal flow, vježbajte imitirajući životinje

Mike Fitch, poznati trener fitnesa, svoj je animal flow program počeo razvijati 2010. Upotrebljavajući samo težinu vlastita tijela implementirao je različite discipline vježbanja poput gimnastike, parkura, brejkdensa i naravno body weight treninga.

Bosi na malom prostoru vježbe izvode jednako muškarci i žene, ali i vrhunski sportaši. Trening je to koji razvija mobilnost, fleksibilnost, snagu, ravnotežu i naravno koordinaciju pokreta. Baveći se ovakvim načinom vježbanja vježbači razvijaju primarnu, refleksivnu snagu, koju smo imali u djetinjstvu i mladosti kada smo bez problema imitirali životinje.Iako zahtjevan, trening je zabavan i koristan. Koriste se mnogi položaji tijela, rotacije, promjene i prijenos  težine. Trening razvija i maštu pa je vrlo koristan u radu s djecom. Animal flow može se vježbati kao cijeli trening ili se dijelovi mogu koristiti u drugim treninzima.

Ivana Žonja kineziologija, profesorica tjelesne kulture u osnovnoj školi, jedina je licencirana instruktorica animal flow-a u Hrvatskoj.