I Trilj svoj blues festival ima

U Trilju će se sutra održti prvi Thrill Blues Festival, bit će to još jedan događaj koji će obogatiti turističku ponudu Trilja, a mnogima će omogućiti upoznavanje još vrijednih sadržaja koje nudi splitsko zaleđe.

U Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa, Eric Sardinas i njegov Big Motor iz Los Angelesa. Predgrupe ovoj velikoj blues zvijezdi biti će Light Under The Black Mountain iz Kotora, Sunnysiders iz Splita i Zagreba, Hal iz Rijeke, DBluz iz Sinja te triljska grupa Ozon. Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.

Tijekom festivala sve će biti u znaku bluesa, organizirani su koncerti, radionice za djecu, degustacije triljskih specijaliteta a svi koji žele provesti cijeli dan u Trilju i doživjeti ga u punom sjaju mogu se okušati u raftingu, jahanju, biciklizmu te upoznati kulturnu baštinu Trilja i okolice kroz lokalitete: Utvrda Nutjak, Utvrda Čavina, Grabske mlinice, Tilurij.

Glavni organizatori su Grad Trilj i Turistička zajednica grada Trilja, a partneri na projektu koji su zaslužni za održavanje festivala u Trilju su Boris Hrepić, Darko Bakić, Dražen Klarić i Tomislav Mrduljaš.


Grupa Ozon je bend za sve vrste zabava i rock susrete. Sastoji se od vrhunskih glazbenika koji se već dugo godina nalaze na glazbenoj sceni. Svoju povijest kao bend pišu već preko 20. godina. Starija generacija Cetinske krajine, pamti ih po odličnim svirkama u 80-tim godinama prošlog stoljeća. Nažalost, bend je 90-tih prestao s radom, te iza sebe ostavio svoje autorske pjesme, demo snimke koje nikad nisu uspjeli pustiti u javnost.  Za povratk na scenu najviše zasluga ima Ivan Kozina, gitarista benda te nekadašnji član grupe 'Krivog smjera' iz Tomislavgrada i 'Jessy benda' iz Sinja.  

Grupa Ozon gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska dobrom svirkom najavila je 1. Thrill Blues Festival: