Marijanine lutkice malim će izbjeglicama vratiti djelić djetinjstva

Nakon što je u emisijama HRT-a objavljena priča o Marijani Janeković i načinu na koji ona pomaže djeci u Keniji, javili su joj se mnogi ljudi. Neki sa željom da joj pruže potporu, a neki s molbom da pomogne i njima. Jednoj molbi Marijana se odazvala i pokrenula još jednu humanitarnu akciju.
Nakon što je sašila 600 torbi i 800 pernica te prikupila na stotine kilograma školskog pribora za djecu u sirotištu Mali dom u Keniji, Marijana Janeković iz Koprivnice u novom je humanitarnom pothvatu.
Kad je jedna volonterka gledala taj prilog koja radi u Službi za izbjeglice Isusovačkog centra u Zagrebu, kontaktirala me da li bi ja sašila lutkice za djecu iz izbjegličkog centra što sam ja vrlo rado prihvatila, priča gospođa Marijana.

Prvih dvadeset lutkica spremno je za isporuku, pa će mališanima koji su se sa svojim roditeljima u potrazi za boljim životom makar i nakratko zaustavili u Hrvatskoj - Marijanine lutkice vratiti djelić razigranog djetinjstva, kakvo zaslužuju sva djeca na svijetu.

Svaki slobodan trenutak Marijana kroji i šiva lutkice. Svaka je posebna, baš kao i dijete koje će se njome igrati. Nakon što sašije lutkice za djecu u izbjegličkom centru, Marijana će se ponovno posvetiti šivanju za djecu Afrike. Najveći izazov mi je Afrika zbog toga jer tamo jedna olovka, jedna gumica, pernica puno znači oni se tako vesele toj svakoj sitnici koju dobiju, ističe.

Upravo zbog toga Marijana ne žali ni svoje vrijeme ni trud dok kuca na vrata tražeći način da njezina pomoć stigne na pravu adresu.