Amira Medunjanin na Medvedgradskim glazbenim večerima

Koncertom Bambi Molestersa jučer su počele Medvedgradske glazbene večeri. Večeras će na ovoj neobičnoj koncertnoj lokaciji nastupiti sarajevska pjevačica Amira Medunjanin, a sutra etno bend Kries.

Koncerti glavnih izvođača održavaju  se na velikoj pozornici, dok se mladi glazbenici predstavljaju u programu Akustika na vrhu kule. Sinoć je ondje nastupila zagrebačka folk-blues skupina Nellcote, danas je na raspredu alernativna rock skupina Mnogi Drugi, a sutra koprivnička etno-folk-rock skupina Ogenj. U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Kinoteci.
Ovogodišnja novost Medvedgradskih glazbenih večeri nastup je udruge Traumatic Arts koja je posjetitelje oduševila svojim akrobatsko-plesnim izvedbama na svili. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz od Šestinske crkve do Medvedgrada, uz desetak minuta hoda do vrha, a povratak je organiziran po završetku koncerta.

Organizatori događanja - Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica - do sada su na pozornicu unutar drevnih zidina doveli umjetnike kao što su Jelena Radan, Rundek Cargo Trio, Jasna Bilušić i Dinko Appelt, Zoran Predin i Damir Kukuruzović, Django group, Meritas, Tamara Obrovac Transhistria quartet, Detour, Pavel, Sara Renar, Urban&4, Elemental i Luce. Od mladih umjetnika publici su se u protekle tri godine predstavili Queen of Sabe, NLV, Nina Romić, Auguste, Dina Rizvić, Voland Le Mata, For i Side project.

Medvedgradske glazbene večeri organiziraju se u suradnji s Parkom Prirode Medvednica. Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Snježana Malić Limari, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica najavila je kako će 2018. i 2019. godine park biti zatvoren zbog preuređenja. Riječ je o projektu vrijednom 5 milijuna eura kojim će se sanirati postojeći dijelovi Parka kako i time omogućila veća turidtička ponuda Parka.