Motovun Film Festival pokrenuo crowdfunding kampanju za volontere

Netom uoči 20. rođendana Motovun Film Festival pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom bi se prikupila sredstva potrebna da se za jubilarnu obljetnicu  u tradicionalnu uniformu, festivalske majice, odjene festivalska volonterska populacija.

'Festivalske majice tradicionalna su uniforma motovunskih volontera još od 1999. godine. Šarena grupa djevojaka i mladića koja zadnji tjedan srpnja nesebično provodi trgajući karte, brišući stolce, lijepeći plakate i odgovarajući na pitanja, prošle je godine zbog financijskih neprilika ostala bez svoje majice, svoje radne odjeće, bez svojeg zaštitnog znaka', ističu u MFF-a.

Kako bi svojim volonterima, 'koji predstavljaju dušu i srce Motovuna', osigurao da u godini kada MFF slavi  20. rođendan 'po ulicama Motovuna ponovno ponosno nose motovunske boje', Motovun Film Festival pokrenuo je Indiegogo kampanju 'Majica za rođendan' (T-shirt for Birthday) kako bi prijatelji festivala, gosti, prijašnji, sadašnji i budući partneri i posjetitelji, svojom donacijom sudjelovali u odijevanju stotinjak duša koje su svoje ruke i noge, ideje i kreativnost odlučile podijeliti s 20. MFF-om.

'Svaka donacija bit će nagrađena prigodnom festivalskom nagradom, od zdravice čašom najboljeg motovunskog vina, preko nezaboravnog profesionalnog fotografiranja na srednjovjekovnim zidinama, do najukusnijeg istarskog ručka i drugih pogodnosti. Postanite zaštitnik volontera, budite lijepa uspomena na još jedan nezaboravan festival, dođite i upoznajte zahvalna lica koja ste odjenuli', poručuju iz MFF-a.

Jubilarno 20. izdanje Motovun Film Festivala održat će se od 25. do 29. srpnja s izborom filmova od velikih festivalskih uspješnica, najvećih filmova koji su obilježili godinu i dobili nagrade na festivalima poput Berlina i Cannesa, do malih još neotkrivenih filmova rađenih s niskim budžetima, a u Glavnom programu za nagrade će se natjecati 18 filmova.