Ne morate više 'razbijat' glavu u potrazi za novčanikom

Je li vam se ikada dogodilo da ste zaboravili novčanik?  Ili da ga ne možete pronaći pa ste poželjeli da ga možete nazvati? Želja vam se ispunila.

Ekipa mladih dizajnera napavila je upravo to - pametni novčanik! 'Ako se udaljite iz zone dosega, mobitel vam alarmira. Možete se vratit da vidite gdje je novčanik, a s druge strane možete pozvati novčanik da zvoni jer ima mali zvučnik. Ako ste pak zaboravili mobitel, možete s novčanikom pozvati mobitel u stanu u slučaju da ste ga negdje zametnuli.', objašnjava Ladislav Jurić, direktor i pokretač start up-a.  Novčanik je opremljen s mnoštvom senzora koji mogu gotovo sve što zamislite, osim naravno, zaraditi novac umjesto vas. Tako na primjer pomoću UV lampica može detektirati krivotvorenu novčanicu.

'Ako vam novčanik padne na pod, on ima akcelerometar i detektira nagib i sami pomak  onda alarmira mobitel da vam se nešto dogodilo s novčanikom. Možete ga na mobitelu locirati jer on zapamti koja mu je zadnja lokacija', nastavlja Ladislav. Na ovom je projektu radilo oko 50 ljudi. Na stranici Kickstarter uz pomoć koje novi projekti  prikupljaju sredstva za razvoj proizvoda,  naručeno je više od 400 primjeraka novčanika i prikupljeno čak 35.000,00 USD. Ipak, ovo nije prvi projekt ovog mladog start upa, već su jednom - s praktičnom torbicom namijenjenoj muškarcima pokazali da je Hrvatskoj moguće uspjeti. Broj start upova u Hrvatskoj raste iz dana u dan, ali na tržištu nema mjesta za sve. Važno je imati dobru ideju, a još je i važnije okupiti dobar tim ljudi i predano raditi na projektu. Tada će već biti lakše napuniti svoj pametni novčanik.