Vatra zatvara 'Ljeto u MSU'

Posljednji koncert ove sezone Ljeta u MSU-u odsvirat će najnagrađivaniji hrvatski bend Vatra koji je i jedan od najboljih koncertnih sastava na sceni.

Vatra, virovitički rockeri iza sebe imaju sedam studijskih albuma, zavidan broj hitova, a sutra će bez sumnje osvojiti i publiku na krovu Muzeja te prirediti pravi 'vatreni' kraj još jedne uspješne sezone Ljeta u MSU.Prije koncerta riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će performans 'Word Whiping' (Bičevanje riječima). Umjetnica će citirati diskriminirajuće i ponižavajuće izjave usmjerene ženama u našoj okolini, primajući pri tom, nakon svake izjave, udarac bičem po leđima od strane gostujućeg aktera u performansu. Tijekom performansa publika poprima ulogu trećeg aktera koji pasivno promatra očiglednu nepravdu i nasilje koje se pred njim događa.

Uz koncert će, kao i obično, biti i filmska projekcija iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina (17 i 19.15). Sutra je to Elle, francuska drama nagrađena s dva Zlatna Globusa, redatelja Paula Verhoevena u kojoj glavne uloge imaju Isabelle Huppert, Laurent Lafitte i Anne Consigny.Ivan Dečak javnosti je poznat kao frontmen i pjevač Vatre, a uz to svi ga znaju kao glazbenog mentora popularnog reality showa HRT-a, The Voice – najljepši glas Hrvatske. Osnovnu i srednju školu završio je u Virovitici, gdje je završio i glazbeno obrazovanje, s naglaskom na klavir. Gitaru je sam naučio svirati. U Zagrebu je upisao Pravni fakultet, od kojega je digao ruke nakon samo dva semestra, a zatim je pokušao i na Pedagoškom fakultetu, ali činjenica da ne prestaje misliti na novi album i pjesme koje su snimili, nagnale su ga da odustane od toga fakulteta i u potpunosti se posveti glazbi.Vatra je osnovana 1999., a ozbiljan pristup vrlo brzo urodio je plodom – iz garaže izašli su na pozornicu i potpisali prvi ugovor za izdavačku kuću Jabukaton te izdali svoj prvi album 'Između nas'…Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i najavljujući svoj sutrašnji koncert izveli su uživo u akustičnoj verziji i svoju uspješnicu Gorim: