Filmske RED radionice i Baltazar u sklopu Pula film festivala

Kao i svake godine, i ovogodišnji Pulski filmski festival donosi radionicu izrade animiranog filma 'Pustolovni laboratorij profesora Baltazara' i RED radionicu za digitalnu generaciju koje su okupile 32 buduća filmska animatora, podijeljena u dvije skupine polaznika, te 16 polaznika RED radionica koji su prvi put zakoračili u svijet filma, priopćeno je iz Pulskoga filmskog festivala.

U 'Baltazaru' sudjeluju mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga, ističu u Pulskome filmskom festivalu. Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma uz vodstvo Vibora Juhasa i Manuela Šumberca, s kojima prolaze sve segmente od razrade priča, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti do osnova animacije i produkcije.

Usporedno s 'Baltazarom' za najmlađe, počela je i RED radionica za one malo starije, koja se održava na engleskom jeziku, a polaznici su budući filmaši od 12 do 16 godina. U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici od 13. do 20. srpnja pod vodstvom Judite Gamulin održat će se program koji je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga služeći se RED DRAGON kamerama te montirati u REDucation postprodukcijskom studiju.

Rad polaznika obiju radionica i ove će se godine prikladno obilježiti zadnjeg dana Pulskoga filmskog festivala u subotu, 22. srpnja u 11 sati, kada će se u Istarskome narodnom kazalištu u Puli svečano dodijeliti nagrade i diplome.