Šibenik: islandski GusGus nastupa na tvrđavi Sv. Mihovila

Islandski elektro dvojac GusGus nastupit će 5. kolovoza na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila, najavili su organizatori koncerta, projekt Collage i Tvrđava kulture Šibenik.

GusGus je osnovan 1995. godine na Islandu, prvo kao umjetnički kolektiv, a u 25 godina karijere izdali su devet studijskih albuma, od kojih je najveći komercijalni uspjeh polučio 'Arabian Horse' iz 2011. godine. Surađivali su s nekima od najpoznatijih imena elektro i pop scene poput Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros.

Prije Šibenika, islandska elektro skupina nastupila je dva puta u Hrvatskoj, u riječkoj Harteri te u zagrebačkom Aquarius klubu. To je prvi put da GusGus nastupaju u Dalmaciji, a tvrđava Sv. Mihovila doista je impresivna lokacija koja može stati uz bok brojnim svjetskim pozornicama, poručuju iz projekta Collage, koji organizira glazbene događaje na specijalnim lokacijama.

Uz Gus Gus publiku će DJ setom rasplesati domaćin A+, te Kevin Yost, producent i DJ iz Pensilvanije kojeg kritičari nazivaju maestrom deep house žanra, najavljuju organizatori.