Đavolji triler Stefana Milenkovića u Šibeniku

Violinist svjetskoga glasa Stefan Milenković, ovogodišnju ljetnu turneju po Hrvatskoj - počeo je u Šibeniku, na tvrđavi svetog Mihovila. Ondje je otvorio jubilarni deseti festival klasične glazbe „Musica Appassionata“. Milenković je već nastupio i na Rabu, a do kraja ljeta stiže i  na Hvar, u Split i Dubrovnik.

Festival Musica Appassionata
Milenković je otvorio "Đavoljim trilerom" Giuseppea Tartinija – bio je to njegov četvrti nastup u Zadru, no prvi put na „Mihovilu“ - pod zvijezdama: „Pitali smo se kako će to biti, kako će zvučati jedan recital violine i klavira u takvom većem prostoru za više publike, na otvorenom. Bio je to eksperiment“, otkrio je Milenković koji je nastupio s uglednim pijanistom sa Šri Lanke Rohanom de Silvom: „Kad sam ugledao tvrđavu, rekao sam: hej, ovo je nešto uistinu spektakularno! Zadovoljstvo je biti ovdje i svirati!“

A zadovoljna je bila i publika koja je dobila tri sata pravog užitka jer upravo kad su pomislili da su vidjeli sve, dogodio se sudar - klasike i elektronike, Stefana Milenkovića i sastava Sudar Perccussion!

Klasika je Šibenčanima i njihovim gostima na repertoaru sve do 8. kolovoza.